Reise

 

Reise er nok den store felles interessen i vårt hjem. Barna elsker det, og vi elsker det!

Barna får ikke være med på alt de har lyst til, noen reiser er fortsatt forbeholdt oss voksne. Forståelig nok kan dette være ganske kjipt noen ganger, men de har fått opplevd ganske mye alle tre, og de to eldste har intet mindre en tre verdensdeler på listen sin! Den største opplevelsesferien til barna var nok da vi var i USA i februar`17. Da opplevde vi blant annet Grand Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Los Angeles, Beverly Hills mm. Ikke en sol og bad- ferie med andre ord. Bortsett fra det har det stort sett handlet om sol og bad, eller biltur i nabolandene når barna er med. Etter hvert som de blir enda eldre håper vi og ta dem med på litt mer lærerike ferier, hvor de får se andre kroker av verden enn det vi ser ved bassengkanten i det vi kaller for «syden».

Jeg har alltid hatt stor interesse for reise, og har etter hvert reist en del. Ikke slik som «ungdommene» i dag, som drar på backpacking verden rundt før de er 20, men jeg har fått sett en grei del av verden like vel. Ung som jeg er har jeg mange år igjen til å se det jeg enda ikke har sett! Mitt store (hårete) mål er å besøke alle verdens land – om jeg er så heldig spørs nok, men listen over land jeg har besøkt fortsetter å vokse, og jeg skal nok få se mye mer i løpet av årene.

I 2015 reiste jeg på min første tur helt alene, noe som var veldig nytt for meg, men veldig deilig. Jeg valgte å dra via reisebyrå for å trå «litt forsiktig» ut i den store verden, og er glad for valget jeg tok. Jeg trives godt i eget selskap, og synes det er utrolig deilig å ta en slik «timeout» helt alene. Jeg dro også alene til mine besteforeldre i Spania i Februar `17, og hadde stort utbytte av alenetiden jeg fikk. Jeg kommer definitivt til å ville reise på flere turer alene i fremtiden, selv om jeg trives best når jeg får reise sammen med mine kjære.

Jeg har Lars å takke for mange av landene jeg har besøkt, og han er også grunnen til at jeg har muligheten til å reise på de reisene jeg gjør. Vi har begge to stor interesse for reise, og er det ikke den ene av oss som har en ide om et land vi ønsker å besøke, så er det den andre. Fra reisene vi har hatt har vi mange gode minner, unike opplevelser og nye lærdommer. Vi liker å besøke kulturelle steder, historiske steder og vi prøver å få med oss det som rører seg i samfunnet der vi er på reise. Eksempelvis fant vi helt tilfeldig ut at Notting hill Carnival gikk av stabelen da vi besøkte London i `16. Det var en kul opplevelse! Det å få lov til å reise sammen med sin utvalgte, og sammen skape disse minnene og fine opplevelsene, er virkelig noe jeg setter stor pris på. Ikke bare er reisene flotte, men det gir oss fine mimrestunder sammen hjemme også.

Takk, Lars! For at du viser meg verden!

Hvor har jeg så vært?

I følge FN har vi 193 land.(medlemstater i FN.) Utenfor står to såkalte observatørstater og 11 andre stater. Disse er fordelte på syv verdensdeler. Jeg velger like vel å bruke denne listen her. Foreløpig har jeg vært i 17/198 på denne listen. En veldig liten del av vår veldig store verden, når man setter det opp slik.
Europa (47 land inkl. Russland og Tyrkia) 15/47.
Bulgaria
Danmark
Estland
Finland
Hellas
Italia
Norge
Polen
Russland
Spania
Storbritannia(England, Skottland)
Sverige
Tsjekkia
Tyskland
Ungarn
Nord-Amerika, inkl. Mellom-Amerika og Karibien (23 land) 2/23.
Canada
USA
Sør-Amerika (12 land

Afrika (55 land)

Asia (47 land)

Oceania (14 land)