Mini roadtrip i Europa.

Mandag ettermiddag setter vi oss på flyet med destinasjon Budapest. Selv om jeg elsker byen Budapest er det ikke her vi skal tilbringe ferien, med unntak av den første og siste natten. Forrige gang vi besøkte Budapest var for 3år siden ganske nøyaktig, og allerede første dag i byen viste jeg at jeg skulle tilbake dit. Byen er den perfekte blandingen av hektisk byliv, idylliske kafeer og uterestauranter, og det fineste av alt er de grønne områdene med benker og lekeparker for barna. Budapest er virkelig en by jeg har falt for! Vår første reise sammen gikk blant annet hit. Vi fløy til Krakow og hadde noen netter der, før vi dro med nattoget til Budapest og hadde fine dager der. Lite visste vi da om at det bare var den første av mange fine turer sammen. Nå drar vi altså tilbake, men ikke med intensjon om å tilbringe mye tid i byen. Vi skal nemlig leie oss en liten snelle av en bil å kaste oss ut på landeveiene sør i Europa.

Første natten tilbringes på et koselig hotel i Budapest, denne gangen på andre siden av Donau. Hotellet heter Buda Castle Fashion Hotel og ligger tett på den mye omtalte Slottshøyden – som for øvrig er verdt sin omtale. For en utsikt og for et nydelig knippe majestetiske bygg. Jeg gleder meg til en digg middag her når vi kommer frem. Etter frokost tirsdags morgen drar vi for å hente bilen vi skal leie, i følge rentalcars.com skal det være en skoda fabia eller lignende.. Så vi er spent på å se hva vi ender opp med. Jeg håper selvsagt på en godt synlig liten boble eller noe i den duren. Spørs om Lars er enig.

IMG_2831

Deretter kjører vi nedover mot et nytt land, nemlig Bosnia-Herzegovina og hovedstaden Sarajevo. Her skal vi være i to netter. Jeg gleder meg til å se en ny by, og ikke minst til å sjekke ut museer for blant annet ulik krigshistorie. Jeg liker godt å se det historiske i byene vi besøker, det være seg museer, gamle byggverk og spesielt kirker. Jeg håper at vi får tatt en titt på Gazi Husrev-beg moskeen i Sarajevo. Den ligger ikke langt fra hotellet vårt, og jeg har fortsatt til gode å se innsiden av en moske. Jeg ser også frem til å prøve bosnisk mat. Været ser litt ustabilt ut, men vi satset på det holder seg fint slik at vi får mye ut av dagene våre.
Vi hopper i bilen igjen etter to dager i byen, og setter nesen mot kysten. Hvor?, er det store spørsmålet, det har vi ikke bestemt oss for enda. Vi har sett på Budva i Montenegro og Dubrovnik i Kroatia. De to stedene har til felles at de har en nydelig strandlinje og idylliske omgivelser, og for min del er de begge land jeg enda ikke har vert i. Jeg holder en knapp på Budva i Montenegro, av den enkle grunn at det ikke er et sted der mange mennesker drar til enda. – og kanskje litt på grunn av hvor aldeles nydelig det ser ut der på bildene. Uansett hvor vi ender opp er jeg helt sikker på at vi får det fint.

Elle, Melle, liksom… ∇

 

 

Nå er det store spørsmålet hvordan i alle dager jeg skal klare å pakke med meg alt jeg trenger i håndbagasjen, ja – håndbagasjen. Vi har nemlig ikke bestilt bagasje, og jeg sa selvsagt «Jeg har pakket håndbagasje før, det er ikke noe stress det – vi trenger ikke mer enn det». Vel.. Tøff i kjeften er jeg, tror du jeg angrer nå? Nei! (Jo, noe helt vilt – men jeg har ikke tenkt å innrømme det). Nå er det jo slik at jeg oftest pakker for oss begge, så om jeg skulle ha fullt hos meg selv får jeg bare ta ut noe hos Lars å putte mitt eget oppi! Jeg gleder meg til og fortelle dere om opplevelsene vi har på denne turen, og håper dere vil følge både her på bloggen og på instagram @Tonjevar. Nå skal jeg google «hvordan pakke for en uke i håndbagasjen»! Sees snart.

– Tonje

PS! Under kan du se noen av bildene fra da vi var i Budapest i 2015. 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s