Farsdag!

I dag er det farsdag, dagen der vi setter litt ekstra pris på vår egen far, bonusfar, farfar, morfar eller oldefar. Noen er heldige og har mange fedre å feire i dag, mens andre savner å kunne feire sin far. Noen skulle ønske de hadde bedre kontakt med sin far, noen bor langt borte fra sin far og savner ham ekstra i dag. Vi har alle et forhold til en far, noen et nært, noen et fjernt og noen savner å ha en far. Vi er heldig vi som har en far vi kan dra på besøk til, samme hvordan forholdet er. Vi som har barn er heldige om vi har en barnefar som forguder sitt/sine barn. Vi som er skilt og har fått nye kjærester er heldige om vi har funnet en mann som bryr seg om et barn som ikke er hans eget, en som er en god bonusfar. Jeg er en av de heldige som har en sønn med to fantastiske farsfigurer, han har sin egen far, og han har en bonusfar. Begge to er helt supre. I dag har jeg lyst til å skrive om min kjære, som er en flott far til sine to døtre og en formidabel bonusfar til min sønn.

Først av alt, hva er en god far? Ganske så sikkert er dette et spørsmål med mange ulike svar, nettopp fordi vi alle definerer en god far på ulike måter. For meg er en god far en som bryr seg, en som gir av sin tid for å glede sine barn, en som stiller opp, støtter og heier på barna sine. En god far gjør også feil, tar dårlige valg noen ganger, sier ting han angrer på og gjør barna flaue. En god far er en blanding av alle disse tingene, men viktigst av alt er en god far en som ville gjort hva som helst for barna sine. En av de beste fedrene jeg kjenner, er altså Lars! Jeg kan nok ikke beskrive min takknemlighet med ord, men jeg skal forsøke.

23584315_10209813066274436_461170596_o.jpg

En mann som forguder barna sine mer har jeg enda til gode å treffe. Når jentene drar til mor, og Troy drar til far, går det omtrent 1time før Lars begynner å snakke om hvor rolig det er i huset å hvordan han savner å ha barna der. Han snakker non stop om jentene sine kamper, prestasjoner og hvordan han tror de kan komme til å gjøre det i fremtiden. Nå når Troy har startet med fotball og håndball er han like aktiv der, nå er det ikke kamper vi snakker om her, men han stiller opp og ser på både treninger og turneringer. Han engasjerer seg, heier og skryter av både Troy og de han spiller på lag med eller trener sammen med. Han var en helt super motivator for innbytterne på den aller første håndballturneringen, og det helt uten at jeg spurte om det! Det betyr så enormt mye, både for meg og Troy.

Lars er unik når det kommer til det å stille opp på barnas fritidsaktiviteter, han stiller opp på treninger, kamper, travløp og på åpne dager. Så sant han kan, så er han der! Noen ganger må en kamp prioriteres over en annen, men hadde han hatt mulighet ville han vært på alle. En sjelden gang prioriterer han sofaen over en kamp, noe jeg synes er helt innafor så lenge han er så deltagende som han faktisk er.
Han er ivrig til å lære fra seg alt han kan, både i forhold til boksing, jobb og andre ting. Han tar alle med på flotte opplevelser og ferier. Han gir det han har å gi for at barna skal ha det bra, og få oppleve nye ting. Han er raus med klemmer og tuller og tøyser ved enhver anledning han får, og han er streng når han må det. Han kjører hit og dit, og disker gjerne opp med pannekaker om barna spør fint (og strenge Tonje ikke er der og sier at vi skal spise brød). Når vi har lagt oss for kvelden deler Lars ofte tankene han har om fremtiden for barna. Han lurer på hvordan de kommer til å bli som voksne, hvordan det blir når det bare er oss to igjen. Han gruer seg nok veldig til de skal forlate rede. Det å være far kan være en utfordring, og det kan være ganske skummelt. Det byr på enorme gleder, og stolthet får en helt ny betydning. Lars er ikke en mann av mange ord, eller en som viser følelser veldig lett. Likevel er det lite som kan måle seg med smilet i øynene hans når barna kommer hjem, når barna vil kose, når de ønsker å lære av ham, når han blir stolt eller når han bare gjør ingenting sammen med barna. Man kan nok trygt si at Lars sin store stolthet er barna, ikke bare hans egne jenter, men også min gutt! Tusen takk for at du er verdens beste far og bonusfar!

Tonje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s