Takk!

Tusen takk for enorm respons og støtte etter at jeg delte #Metoo innlegget. Det var et valg jeg tenkte nøye gjennom, og la mye krefter i å skrive. Grunnen for at jeg valgte å dele min historie var nettopp ønsket om å kunne bidra, både til å kaste lys på temaet og til at mennesker som sitter med egne vonde opplevelser som dette skal vite at det ikke er deres feil. Vi er mange som har opplevd liknende, i større og mindre grad. Uansett alvorlighetsgrad er det ALDRI din feil, og det finnes mennesker du kan snakke med.

Jeg har fått utallige meldinger. Noen deler sin støtte og synes jeg er tøff som tørr å dele, andre sier takk for at jeg delte og hjalp med å holde fokus på saken, og noen deler sine historier med meg. Til og med har jeg fått historier fra andre land. Til dere som delte deres historie med meg, vil jeg si tusen takk for tilliten. Husk at det kreves styrke og mot å fortelle om sine tanker og opplevelser om temaet. Jeg håpet i forkant av publiseringen at jeg kunne hjelpe noen, om bare en person, til å forstå at det ikke er deres feil, du skal ikke føle skam for noe som har skjedd deg mot din vilje, selv om du ikke skrek nei eller sloss for å komme deg fri. Overgrep er ikke bare overfallsvoldtekter, overgrep er overtramp i din private sone som er uønsket av deg, selv om man ikke alltid tørr å si fra. Husk det! Det er dine personlige følelser rundt det som skjedde deg som er det viktige, ikke hvor hardt du kjempet imot. La oss sammen løfte av lokket, la oss snakke om de vanskelige tingene, støtte hverandre og vise forståelse for de vonde følelsene. Sammen kan vi få bedring på problemet, sammen er vi sterke i kampen mot et bedre system for de som trenger det. Sammen kan vi løfte blikket hos politikere og personer med makt til å øke ressursene til støtte for mennesker som opplever overgrep i ulik grad.

22790318_10209692915310737_1621123102_o
Foto: Ida Tiberg/ Jærbladet.

I dag fikk jeg en telefon fra Ida Tiberg, som er journalist i Jærbladet. Hun hadde lest bloggen min, og ønsket å prate med meg om mitt innlegg, #Metoo. Vi hadde en hyggelig samtale på Kjøkkenet på Bryne, hvor vi pratet om innlegget og om hva som er viktig i kampen for et bedre tilbud til mennesker som opplever slike ting. Tusen takk, Ida og Jærbladet for at dere bidrar til økt publisitet omkring et så viktig tema. Jeg har selv fått lese artikkelen som kommer i bladet i morgen, og synes det ble en fin artikkel. Jeg var veldig nervøs i forkant, nettopp fordi fjeset mitt kommer til å ligge i mange postkasser i morgen, bokstavelig talt. Jeg var litt i tvil i starten, men etter å ha tenkt litt på det så kom jeg fram til at jeg gjerne vil være med å fronte en så viktig sak. Jeg har informert familien slik at de er klar over hva som kommer, og ikke blir overrasket av fjeset mitt i morgen avisen.

 

La oss sammen gjøre en innsats for å forbedre tilbudet til de som rammes av overgrep.
Takk for at du leste, og ikke minst takk for den enorme responsen!
Tonje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s