Takk for oss Bangkok!

Bangkok er en travel by, det er konstant liv, lyd og en drøss av ulike lukter. Vi nordmenn må si farvel til egne intimgrenser i det vi trør ut av flyplassen. Menneskene her er tilsynelatende så vant med at man dulter borti hverandre, eller presser seg frem i køer at de ikke bryr seg med å si beklager en gang. Du får altså dele svette med ukjente mennesker og får et litt for nært kjennskap til utallige menneskers mange kroppslukter. Selv om dette er litt av en overgang fra den intimgrensa vi er vant til å ha hjemme, er det jo også litt av sjarmen med byen og menneskene her.

Trafikken er en evig støy, og man kan godt kjenne lukten av eksos mens man går langs de høyt trafikkerte veiene. Bak i tuk-tuk’en får man en god forståelse av hvorfor så mange bruker munnbind når de er ute i byen, spesielt de som kjører mopeder og tuk-tuk. Spesielt dersom du havner bak en av de mange bussene som så sine beste dager på 70 tallet får man virkelig en god dose eksos i fleisen. Likevel valgte vi stort sett tuk-tuk over taxi, selv om taxiene med taxtameter ofte var billigere en tuk-tuk, og uten spenningen av når neste eksosbombe skulle treffe. Nettopp fordi de i taxiene stort sett hadde full gang i aircondition anlegget, og dermed holdt vi på å fryse oss fordervet.
Det å vandre gatelangt i Bangkok byr på mange spennende inntrykk, både i form av lukter, mennesker, kunst, mat og mye mer.

Over alt er det små boder, noen steder er det delt inn i båser, andre plasser er det ganske enkelt små sykkelkiosker som står på rekke og rad. Her kan du finne alt fra frukt, kjøtt og snacks til klær, vesker og sminke. Mye av maten ser fryktelig god ut, men den mindre gode hygienen gjorde at vi valgte å avstå fra å smake i frykt for å måtte bruke en hel dag på do. Det er liksom noe med det der når dyrene ligger og hviler sammen med maten som gjør at vi ikke helt tar sjansen. Luktene derimot, ja – der de ikke var blandet med alle mulige andre lukter naturligvis, tok vi gledelig med oss.

Over alt finner vi små templer og Buddha figurer. Dette er definitivt noe av det fineste i hele byen, templer i alle størrelser og i alle tenkelige utsmykkinger. Templene er spredd over alt, og man treffer opp til flere mennesker som har en stille bønn foran en buddha statue eller som setter fra seg drikke ved templene. De flotte blomstene som omkranser templene og rundt statuene gjør det til et fargerikt syn. Jeg er ganske enkelt helt fortryllet i disse nydelige små kunstverkene. Jeg har allerede informert Lars om at det vil komme noe lignende i hagen vår, forhåpentligvis til våren, eller senere. Det kommer i alle fall. Jeg er virkelig fascinert av hvor viktig og ikke minst synlig denne religionen er i Thailand. En fin religion er det og, om jeg skal si det selv.

Thailand er smilenes land hevdes det, og jeg kan allerede nå si meg enig i det. Menneskene er utrolig smilende og trivelige. Selv om engelsken er noe svak i uttalen og det kan være vanskelig å forstå, er det ivrige på å fortelle deg om det flotte landet som de er så stolte av. Når det er sagt så kommer vi nok ikke til å dra tilbake til Bangkok, vi er glade for å ha vært her, og har fått mange gode opplevelser i byen, men noen avslappende ferie er det neppe. Byen i seg selv er lite sjarmerende, den er stor, skitten, vanskelig å orientere seg i og svært trafikkert. For å finne byens skatter må man oppsøke de spesielt, slik som templene for eksempel. Det sies at det tar tid å forelske seg i byen, og det kan nok stemme godt. For oss var 3 dager mer en nok, og selv føler vi at vi har fått sett ganske mye på de dagene.

Noen ting vi lærte i byen var:
Tuk-Tuk – Den mest behagelige og raskeste måten å forflytte seg på. Husk å få pris på forhånd, og dersom du ikke ønsker å stoppe hos skredderen, reisebyrået eller lignende så si fra om det med det samme. Ellers mases det hele turen, fordi de får stempler til gratis drivstoff om de bringer kunder til disse bedriftene.
Taxi – Viktig at de bruker taxtameter og at de vet hvor du skal. Bangkok er en stor by, og ikke alle taxisjåførene vet hvor alt er. Få gjerne hotellkort av hotellet slik at du enkelt kan vise adresse på deres eget språk. PS! Det er iskaldt i de aller fleste taxier.
To do – Vi hadde lest oss opp, og bestemt på forhånd hva vi ønsket og se å hvor det lå avstandsmessig i forhold til hverandre. Slik at vi kunne planlegge dagene effektivt. Det vi bommet på derimot var jo å sjekke åpningstider, dermed var det jo en stor skuffelse at Grand Palace var stengt. Hadde vi gjort litt grundigere research der, så hadde vi lagt en annen plan. Det kan også være lurt å forhåndsbestille billetter dersom du skal på spesielt populære steder som buffet på Baiyoke sky hotell eksempelvis.

Våre Bangkok favoritter:

– Baiyoke sky hotell.
På nr. 48 plass på listen over verdens høyeste bygg finner vi Baiyoke sky hotel, som også er Thailands høyeste hotell. Her kan du spise middag i 81 etasje, under åpen himmel! Husk å bestille på forhånd! Dette var en spontantur for oss, dermed hadde vi ikke reservert på forhånd, og måtte «nøye oss» med sky baren i 83 etasje. Dette kostet 400bth pr.pers, og inkluderte en drink. Vi fikk også gå opp til utkikkspunktet som snur ser helt rund bygget i friluft. Utsikten var spektakulær! Vel verdt pengene og køene. Vær obs på at du må bytte heis flere ganger og at det er mye folk.

22396376_10209598564232019_1812870651_o
– Wat Pho.
Tempelet hvor vi finner den 46m lange liggende Buddha. Det hele er et stort tempel kompleks, med mye, mye mer å se enn «bare» den liggende Buddha. Tempelet er regnet som det første på listen over de 6 templene som anses som de helligste kongelige templene. Kong Rama I bygget det over et tidligere tempelsted i sin tid, og noe av hans aske er spredd nettopp her. Videre har tempelet blitt utbygd av blant andre Rama III. Nå huset tempel komplekset den største samlingen av buddha statuer i Thailand. På området kan du også nyte en deilig massasje som en pause i alt det flotte du kan se i komplekset. Det finnes også en skole for thai medisin her, og det regnes som fødestedet for Thai massasje. Inngangen koster 100bth, og det forventes at du kler deg med respekt. Altså skal skuldre og kne dekkes til, og man tar av seg skoene før man går inn i templene. Virkelig verdt et besøk!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


– Wat Saket.
Tempelet er også kalt «Det gyllne fjell». Ta med deg vannflaska og begi deg opp de 344 trappe trinnene opp til toppen, og nyt utsikten! Veien opp er dekorert med alle tenkelige dyre og menneske statuer, samt en drøss av Buddha statuer. Trappene et små, så du må nesten ta to trinn i et steg. Selvet tempelet på toppen er ikke særlig imponerende, sett bort ifra noen flotte Buddha statuer og dekoren rundt disse. Utsikten og veien opp og ned derimot et intet annet en imponerende. Inngang koster ikke mer enn 20bth pr.pers.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


– Grand China hotell.
Helt i enden av hovedgaten i Chinatown finner du hotellet. På jakt etter mat gikk vi inn for å ta oss en titt, og til vår fornøyelse ledet en hyggelig mann oss bort til heisen og sa at vi kunne besøke restauranten i 25 etasje. Vel fremme ser vi at vi er kommet til 360graders restaurant. Det betyr at vi får utsikt over hele Bangkok mens restauranten beveger seg i ring som tar ca 60minutter rundt. Her fikk vi spist god mat, mens vi var på passe nivå til å kunne se en mengde templer, kirker, moskeer, hoteller og andre stilige bygg på grei avstand. Glasset gjorde derimot at det var vanskelig å få tatt gode bilder, men opplevelsen var unik. Forskjellen fra Baiyoke sky hotellet var at vi her ser mer detaljer i selve byen, og mer bykjerne i forhold til det enorme overblikket du får fra 83 etasje i sky baren på Baiyoke. For 2 retter + en felles rett, samt øl og vann betalte vi rundt 1400bth.

Takk for oss, Bangkok!
Tonje


Dagens happy

Vi er ankommet Hua Hin, til verdens koseligste hotell. Her er det virkelig strandlivs luksus som gjelder, her skal vi virkelig få ladet batteriene og kost oss. Etter Bangkok er jeg ganske utslitt, så nå trengs det virkelig velvære i idylliske omgivelser her i Hua Hin. Lars har allerede lagt seg ut på terrassen for å nyte solen, det er så deilig å se når han koser seg sånn! Nå skal snart jeg også ut, men jeg foretrekkes å slappe av i bassenget fremfor grilling i solen! Dette skal nytes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s