Let’s go!

God tirsdag dere! 

I dag tenker jeg å dele mine reisetips for en god flyreise og hvordan jeg forbereder meg til reisen! 
Et kort innlegg i dag, da jeg har mye som skal ordnes før avreise i morgen – samt at jeg har blitt litt dårlig med feber å halsvondt osv.. Lars er også litt pjusk, så vi får bare håpe det slipper taket fort, slik at vi får nyte ferien vår 🙂

Før du reiser er det viktig at du sjekker reglene for visum og vaksineanbefalinger. Jeg var og tok del 2 av vaksinene mine i dag, så nå er jeg dekket for både Thailand og Madagaskar 
Vaksiner er dyrt, så husk å sette av penger til det i reisebudsjettet. For de vaksinene jeg trenger til disse to landene har jeg betalt omtrent 4000kr i vaksiner.
I Thailand kan vi nordmenn oppholde oss i 30dager uten visum, ut over dette må man skaffe visum gyldig for reisens formål.

Jeg vil også nevne Centrum vaksiner på Forus, der to hyggelige damer ved navn Nina og Ane jobber! Disse damene er smørblide, pratsomme og morsomme! De har stålkontroll på alt du trenger, og pusher ikke til å kjøpe vaksiner eller andre ting som du strengt tatt ikke har bruk for. Jeg er i utgangspunktet veldig redd for sprøyter, og var veldig nervøs den første timen. Nina pratet i vei, og før jeg viste ordet av det så var jeg ferdig. I dag var det Ane som skulle vaksinere oss, og jeg ble litt nervøs da det ikke var Nina denne gangen. Ane var akkurat like flink – å min venninne Miriam som også tok vaksinen kom på at vi burde ta bilde til bloggen! Se her da! Jeg smiler MENS jeg får en sprøyte! Det var det ikke mange som kjenner meg som hadde trodd uten bildebevis!

Flyreisen er ofte reisens kjipeste del, den er gjerne lang, dårlig mat og trang plass. Med mindre du reiser på 1.klasse da, som de færreste nok gjør. Det å reise med barn er en helt annen historie, som jeg velger å ta en annen gang! 

Først må du planlegge hva du skal pakke med i handbagasjen! Min liste ser slik ut:
– Bok/bøkerIMG_0988
– Teppe
– Pute
– Reisedokument og pass
– Paracet/Ibux
– Hodetelefoner
– Vann
– Tyggis
– Sovemaske
– Tykke sokker.

Teppet bør helst kunne brettes sammen slik at det tar liten plass, puten må være liten og nett – gjerne en reisepute som på bilder her.
Paracet/Ibux er lurt om du får hodepine eller vondt i kroppen av den lange flyturen, sammen med vann og tyggis har du noen baseprodukter for å føle deg vell.
Plugg inn høretelefonene, på med sovemasken og rigg deg til med pute og pledd. Det er lettere å få sove med en viss komfort! Hadde jeg kunnet ta med dynen, så hadde jeg gjort det for å si det sånn 

Jeg reiser alltid i komfortable klær, og uten sminke! Hadde sikkert sett dritbra ut etter en deilig hvil med sovemasken om jeg hadde sminke under.. med komfortable klær mener jeg heller ikke pysjen.. men myke, gode klær som ser noenlunde presentable ut. Jeg har lagt min store elske på årets Jersey jumpsuit fra MILK Copenhagen, den er super komfortabel å ser råbra ut! Virkelig et av mine beste kupp for denne høstens garderobe! En pariserflette i håret er siste finish – så er jeg klar til å dra!

PS! Husk at dersom du reiser sammen med din kjære så fungerer han/hun som utrolig gode varmekilder om du skulle fryse! 🙂 er du heldig får du kanskje en liten fotmassasje også! 🙂

God tur!
Tonje


Dagens happy

Definitivt å kunne dra å få tatt sprøyter uten å ha utallige nervøse sammenbrudd hele dagen i forveien – samt å klare meg selv, helt uten tårer og hjertebank når sprøytene skal settes! Det ga meg en enorm mestringsfølelse å gjennomføre det hele, og attpå til med et smil! Jeg er utrolig stolt av meg selv i dag! Stor takk til Centrum Vaksiner for utrolig bra jobb!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s