Gravid?

Jeg er sliten, går ikke så ofte ut og jeg drikker ikke. Flere har lagt merke til det, og det naturlige spørsmålet «er du gravid?» har blitt spurt flere ganger en jeg kan telle. For øvrig virker det som om de fleste venter at jeg skal bli det før eller senere, fordi vi ikke har noe barn sammen. Det virker nesten som det er blitt en slags «norm», at man bør få et barn sammen når man bare har «mine og dine». «For å ha noe som binder dere sammen» er en av grunnene som blir brukt. Hvorfor er vi så raske med å stille disse spørsmålene? «er du gravid?» «når skal dere få barn sammen?». En graviditet er en personlig sak, eller noe som vi har all grunn til å grave og spør om?

Først vil jeg si, at jeg gjør akkurat det samme selv. Det er nærmest en slags refleks. Noen ganger blir det nok sakt som en mild spøk, men andre ganger føles det helt naturlig. Hvorfor er det blitt slik?

Jeg tenker at graviditet er personlig, og ikke minst et sårt tema for så mange flere enn vi tror. For oss som selv har barn, tenker vi selv på om vi ønsket å dele vår graviditet før vi var over de magiske 12ukene? De færreste av oss sier ja til det. For min del hadde jeg synes det var vanskelig å skulle si nei, når svaret var ja. Helt ærlig så er det noen ganger det virker lettere å bare si ja, selv om det ikke stemmer. For hva skjer når noen spør deg om du er gravid og du sier nei? De maser, og maser, og maser. Som om du er kjip om du ikke ønsker å dele det med dem. Jeg gjør det selv også noen ganger. «når skal dere få barn, da?» er også et spørsmål alle stiller, som det var helt naturlig å ønske å dele det hele med alle. Hva skal du svare? «Nei, vi driver og jobber med saken da – men de svømmer ikke så godt» eller «Vi prøver hver dag, opptil flere ganger daglig»? Skal du svare at du ikke ønsker deg barn? Det er for de fleste helt uforståelig, for et liv uten barn kan jo neppe være et liv! Eller?

Kanskje du har mistet et barn, og deres sterkeste ønske er å bli foreldre? Alle spørsmålene om barn er det helt naturlig at dere syns er behagelige å svare på? Du har hatt problemer som gjør at du har måttet gjort inngrep for å bli frisk – du kan aldri få barn. Men du orker ikke fortelle det til alle, fordi det gjør så inderlig vondt. Cellene svømmer ikke, du kan aldri bli far av egen maskin. Har du lyst å fortelle det til alle som spør? Poenget mitt er at vi kanskje skal begynne å tenke oss om før vi ukritisk stiller slike spørsmål, meg selv inkludert.

Nå har du kanskje forstått at jeg har brukt det som man kaller for «clickbait»? Overskriften trigget nok mang en nysgjerrighet, men jeg er altså ikke gravid. Grunnen for innlegget er ganske enkelt fordi jeg har tatt et valg som har gjort at jeg nærmest daglig må svare på om jeg er gravid eller ikke. De fleste tror meg ikke når jeg sier nei, mye på grunn av at vi som familie er en «mine og dine» familie uten noen «våre». Noe vi for øvrig ikke har noen planer om å endre på.

Jeg har valgt og avstå fra alkohol, fordi alkoholen gjør meg ekstremt mye dårligere over lenger tid. På denne måten kan jeg være med på festligheter, uten å ligge strekk ut i flere dager. Nå finnes det så mange gode alkoholfrie alternativer og jeg kan kose meg like mye som deg – selv uten alkohol! Jeg synes det er helt naturlig at du velger alkohol, så jeg håper du kan synes det er like naturlig at jeg velger uten.

Tonje


Dagens Happy

Jeg er så takknemlig for å ha funnet Spar nettbutikk. Her klikker man seg inn og velger varer akkurat som på nettshopping. Så kan man velge å få varene levert på døren eller hente de ferdig pakket i butikk. Dette er for meg et fantastisk alternativ, da det veldig ofte er vanvittig tungt, slitsomt og energitappende å gå i butikken å handle. På denne måten får jeg handle i fred og ro, hjemme i stua. Varene kommer på døren dagen etterpå eller senere. Jeg får altså handle matvarer uten at jeg må ofre en annen aktivitet den dagen!

Ett svar til “Gravid?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s